Някои казват, че светът би бил по-добро място, ако парите не съществуваха и че те са корена на всички злини, а други вярват, че именно парите са движещата сила на света.
А ти на какво мнение си? Съгласен ли си с твърдението, че парите причиняват стрес и тревоги на семейството ти или по-скоро гледаш на тях като на средство за постигане на желаните цели?
Важно е да установиш нагласите на всеки член от семейството към парите, каква роля имат за вас и дали мислите за тях като за полезно средство или по-скоро като за някакво препятствие.
 

Какво определя отношението към парите?

Казваш ли си често, че си от онези хора, които никога не могат да спестят? Смяташ ли, че едни управляват спестяванията си по-добре от други? Ако е така тогава защо според теб някои успяват да спестят и защо смяташ, че това е невъзможно за теб и твоето семейство?
Като най-чести причини за невъзможността да спестят хората посочват местоработата, местоживеенето си или своята професия. Помисли обаче какво ще стане, ако смениш работата си или се преместиш в друг град, това ще промени ли отношението ти към парите?
Определено има значение дали живееш в скъп град с малка заплата, но по-голямо значение за баланса на доходите ти в края на месеца има това как приемаш парите и къде ги поставяш сред приоритетите си.
Проучванията показват че тези, които определят парите като средство, което им помага да постигат целите си са по-застрашени от финансови проблеми от други, които гледат на парите като източник на сигурност.
Резултатите посочват още, че най-рисковите фактори за загубата на пари са импулсивното пазаруване на ненужни стоки (например за подобряване на настроението) и отричането на нечий финансов проблем, докато ако възприемаме парите като източник на възможности и сигурност, вероятността да претърпим финансови загуби е по-малка.

Открий какво те мотивира

Ако не си предпазлив и не се постараеш да осъзнаеш каква е връзката ти с парите, рискуваш да се заблудиш. Както казва известният немски философ Артур Шопенхауер „богатството е като морска вода, колкото повече пиеш, толкова по-жаден ставаш“.
Няма нищо лошо в това да желаеш материални неща като нова кола, ново обзавеждане или нови дрехи, например, но по-важно е да разбереш какъв мотив стои зад това желание и да се запиташ дали тези придобивки наистина ще подобрят живота и благосъстоянието ти като цяло. Важно е да използваш парите, така, че да живееш комфортно и същевременно с това да не надхвърляш възможностите си и да спестяваш.
 

Спестяванията са възможност за избор

Да имаш спестявания значи да имаш повече възможности. Да разполагаш с пари, било чрез фонд, кредитна карта или заем означава да имаш избор и вместо да се налага да приемеш първата появила се възможност да можеш да потърсиш и проучиш и други варианти.
Парите могат да ти отворят много врати – да ти позволят да пътуваш повече, да направиш непредвиден ремонт, да замениш стари вещи с нови, когато се наложи, а ако ги използваш като източник на сигурност има по-малка вероятност да изпиташ финансови затруднения.
 

И така какво е отношението ти към парите?

 

КАНДИДАТСТВАЙ ОНЛАЙН

 

Източник: www.ferratum.bg

 
 
 
 

тел-софия  от 50 до 1500 лв.


смайл

 • Суми на бързият кредит от 50 до 1500 лева.
 • Срок на кредита от 15 дни до 12 месеца.
 • Без такси и СМС-и

от 50 до 1500 лв.

сити

кинти

 • Oблекчена процедура при кандидатстване.
 • Минимум документи и бързо одобрение.
 • Получаваш парите по банков път.

КАНДИДАТСТВАЙ

тел-профи Профи кредит от 100 до 5000лв


profi credit

 • Сума на потребителският кредит до 5000лева.
 • Срок на изплащане от 1(един) до 24месеца
 • Одобрение в рамките на 24часа.

КАНДИДАТСТВАЙ ONLINE

tel кредисимо Кредисимо заявка от 100 до 4000лв.


kredisimo

 • Отпускани суми от 100 до 5000 лева.
 • Срок на кредита от 15 дни до 24 месеца.
 • Време за становище до няколко минути.

Заяви онлайн

ипотека

 • Без доказване на доход.
 • Без такса предсрочно погасяване.
 • От 5000 лв. до 1 000 000 лв.

София Комерс - до 100 000 лв.

barzi-pari

loshockr

 

 

Кредит срещу обезпечение с ипотека от 8 000 до 50 000 лева.

За да кандидатстваш е необходимо да разполагаш със собствен имот, който да ипотекираш. Заяви своя кредит

Go to top https://www.livechatalternative.com/